ANT la Târgul Internaţional de Turism “Vakantiebeurs” Utrecht, Olanda

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) participa în perioada 12 – 17 ianuarie 2016 la a 46-a editie a Târgului Internaţional de Turism “Vakantiebeurs” ce are loc la Utrecht, Olanda.

Intre 1970 si 2010, Romania a participat la aceasta manifestare expozitionala. Dupa o pauza de 4 ani, Romania a reluat participarea la acest targ in 2015, iar in 2016 participa cu stand standard in cadrul caruia va fi promovata oferta turistica a Romaniei.

La deschiderea oficiala a târgului au participat, în prezența primarului Utrechtului, Jan van Zannen, reprezentanții Ambasadei României la Haga si Consulul Onorific al României, E.S. Jan Van Putten.

Prima zi a târgului, 12 ianuarie, a fost destinata profesionistior din domeniu, iar din 13 in 17 ianuarie salonul va fi deschis publicului larg.

La standul Romaniei sunt prezenti alaturi de Biroul National de Promovare si Informare Turistica Franta si Benelux, reprezentanti ai tour operatorilor din România, ai hotelurilor, ai campingurilor olandeze in tara noastra si ai companiei aeriene Tarom.

În cadrul Uniunii Europene, olandezii călătoresc cel mai mult, deşi ţara are o populaţie considerabil mai mică faţă de alte state europene. Majoritatea olandezilor consideră că a avea minim o vacanţa pe an este o rutină, şi nu un lux. Preferinţele pentru destinaţiile de vacanţă se schimbă continuu, de aceea prezenta Autoritatii Nationale pentru Turism la aceasta manifestare expozitionala este extrem de importantă si necesita o prezenţă continuă şi susţinută.

In acest context, România poate atrage un flux semnificativ de turişti olandezi, pe o gamă largă de produse turistice, pornind de la ecoturism, turismul activ în natură, turismul rural, până la sejururi pe litoral, circuite culturale şi turism de afaceri.

Informatii despre targ :

  • Numărul ediţiei : 46
  • Număr expozanţi în 2015: 1.259
  • Spaţiul destinat salonului în 2015: 69.900 m2,
  • Număr vizitatori în 2015: 117.063
  • Amplasare stand Romania: Hala 10, în secţiunea Europa Centrală şi de Est

stand Utrecht 2016b  stand Utrecht 2016c

 

stand Utrecht