Comunicat

Secretarul de Stat în Ministerul Turismului, Cristina Tărteață, a participat, în perioada 6-7 februarie a.c., la Târgul Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (IMTM), desfășurat la Tel Aviv, Israel, la care Ministerul Turismului a fost prezent cu stand național.

În cadrul Târgului, Doamna Secretar de Stat a avut o serie de întâlniri cu înalți oficiali ai statelor prezente pentru a promova România ca destinație turistică, a discutat cu tour operatorii și asociațiile de promovare din standul României în vederea stabilirii strategiilor comune de creștere a numărului de turiști din Israel în țara noastră și diversificarea ofertei turistice pentru această piață.

Unul dintre momentele importante ale Târgului pentru oficialul român a fost întâlnirea cu Ministrul Turismului din Israel, Domnul Yariv Levin. Discuțiile s-au axat pe necesitatea înființării unei Comisii mixte de lucru în domeniul turismului româno-israeliană, în vederea dezvoltării schimbului de turiști între cele două țări, precum și crearea unei strategii de dezvoltare și promovare online a destinațiilor turistice din România și Israel. Totodată, oficialii din cele două state au analizat necesitatea stabilirii de întâlniri regulate între cele doua institutii publice centrale, dar și cu reprezentantii industriei ospitalității din ambele țări, realizarea unor acțiuni comune de promovare a României și Israelului în cadrul manifestărilor expoziționale internaționale, crearea de programe pilot pentru promovarea comună a unor produse și pachete turistice reprezentative pe anumite piețe din afara Europei.

În cadrul întrevederii cu Domnul Yariv Levin, Ministrul Turismului din Israel, Doamna Cristina Tărteață a subliniat importanța pe care România o acordă pieței israeliene, care constituie cea de-a doua sursă importantă de turiști pentru România.

Intrevedere