Interes crescut pentru destinatia România la targul de turism EMITT de la Istanbul

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) participa la cea de-a XIX-a ediţie a manifestării expoziţionale EMITT (Eastern Mediterranean International Tourism & Travel Exhibition) organizată la Istanbul, Turcia, în perioada 22-25 ianuarie a.c.
România este prezentă la această expoziţie cu un stand naţional de 54 mp.În cadrul standului sunt promovate destinaţii turistice româneşti cheie pentru piaţa turcă, precum turismul cultural, city break, turismul activ, cel de distracţie şi turismul oenogastronomic. Publicul care va vizita standul României va putea degusta produse gastronomice şi vinuri româneşti.
Delegaţia României la EMITT este condusă de doamna Simona Allice Man, preşedinte al ANT, care a participat la ceremonia de deschidere a manifestării alături de autorităţile turce şi şefii delegaţiilor celorlalte ţări prezente (Insulele Seychelles, Cuba, Italia, Egipt, Grecia, etc.) şi la tăierea panglicii alături de ceilalţi demnitari din sectorul turism prezenţi.
Dupa ceremonia de deschidere, primarul Istanbulului dl. Kadir Topbaş a vizitat standul României şi felicitat delegatia tarii noastre pentru participarea la aceasta manifestare expoziţionala.
Standul Romaniei a primit premiul “Best Performance of EMITT 2015″ pentru decorare deosebita, complexitatea brosurilor prezentate, evenimentele de la stand.
EMITT este cel mai important târg de turism din Republica Turcia, în ultimii ani pozitionându-se în clasamentul celor mai importante la nivel european şi internaţional. Manifestarea este dedicată atât specialiştilor din sectorul turism (instituţii naţionale şi internaţionale de turism, asociaţii profesionale, tour-operatori şi agenţii de turism, lanţuri hoteliere) cât şi publicului. Targul reuneşte anual peste 50.000 de vizitatori de pe piaţa turcă şi cea internaţională.
Turcia reprezintă o piaţă importantă pentru România în special pentru turismul de proximitate, şi este o piaţă emergentă, care generează anual fluxuri de peste 12 milioane de turişti care călătoresc în afara graniţelor propriei tări.

EMITT (4)  EMITT (2)   EMITT (1)EMITT (3)