Israelul locul II in topul tarilor care genereaza turisti catre Romania

Președintele Autorității Naționale pentru Turism, doamna Anca Pavel Nedea participa, in perioada 9-10 februarie 2016, la de-a 22-a ediție a Târgului Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (IMTM) din Israel.

În marja acestui eveniment, oficialul roman se va întâlni cu Ministrul Turismului din Israel, domnul Yariv Levin, precum și cu doamna Andreea Pastarnac, Ambasadorul României în Statul Israel și cu reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și Superiorul Așezămintelor Romanești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

În prima zi a târgului, Autoritatea Națională pentru Turism, împreună cu Ambasada României în Israel organizează o conferinta intitulată ”Romania – Explorează Gradina Carpaților”. Scopul acestui eveniment este acela de a atrage atenția tour-operatorilor si turistilor israelieni asupra ofertei turistice a României, cu accent asupra regiunii Transilvaniei, declarată recent Numarul 1 „Best Region to Travel in 2016 „ de către ghidul Lonely Planet.

Standul României de la ediția din acest an este unul dintre cele mai extinse standuri naționale din cadrul IMTM avand o suprafata de 100 de mp. În cadrul acestuia, vor expune peste 22 de companii românești, printre care: asociatii de promovare, consilii judetene, companii aeriene, hoteluri care activează pe piața turistică din Romania. Pe toata durata targului, in standul Romaniei din Tel Aviv, vor fi prezentate mestesuguri din zona Targu Jiu, de asemenea muzica populara specifica zonei Valea Prahovei va fi promovata la Tel Aviv. In ultima zi a targului, Romania organizeaza o tombola pentru toti vizitatorii Targului IMTM. Premiul- un city- break in Romania, pe Valea Prahovei.

Conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, Israelul se află pe locul doi în topul țărilor care generează turiști pentru Romania, urcând o poziție, de pe locul trei, în anul 2015.