Precizari

Va transmitem pozitia oficiala a Autoritatii Nationale pentru Turism cu privire la declaratiile facute ieri, 29 ianuarie a.c de catre europarlamentarul Siegfried Muresan, declaratii ce fac referire la modul in care Romania se promoveaza la Targul International de Turism, Fespo, Zurich 2016, care se desfasoara in perioada 28-31 ianuarie in Elvetia.

Noua conducere a Autoritatii adopta pozitia actului administrativ transparent de aceea dorim sa va informam :

Procedura aprobării manifestărilor expoziţionale presupune urmatoarele:

Reprezentanţele de promovare turistică cu sediul în străinătate întocmesc şi comunică direcţiei de specialitate propunerile de participare a Autorităţii Nationale pentru Turism la manifestările expoziţionale din străinătate.

Propunerile de participare sunt însoţite de note de fundamentare care cuprind informaţii privind datele statistice, pentru manifestările din anii anteriori, precum şi invitaţiile de participare, după caz. În baza propunerilor reprezentanţelor de promovare turistică din străinătate, direcţia de specialitate analizeaza si transmite spre consultare propunerile catre membrii Comitetului Consultativ in domeniul Turismului, structura fara personalitate juridica, cu rol consultativ in domeniul turismului pe langa Ministerul Econonomiei, Comertului si Turismului (Ordin nr.1407/12.11.2015). In urma consultarilor se decide, impreuna cu reprezentantii federatiilor, organizatiilor si asociatiilor ce activeaza in domeniul turismului, parte a CCT, lista cu manifestarile expozitionale la care ANT va participa in anul urmator.

 

Ulterior acestei consultari, Ministrul de resort aproba prin ordin lista manifestarilor expozitionale internationale de turism la care Autoritatea Nationala pentru Turism participa in anul urmator.

Prin Ordinul 1390/11.11.2015 aprobat de ministrul Economiei, Comertului si Turismului a fost stabilita participarea Autoritatii Nationale pentru Turism la 36 de Targuri Internationale de profil. In ordin este specificat tipul de stand si suprafata cu care Romania se prezinta la aceste targuri.

In economia participarii ANT la Targurile de profil, prin ordin, s-a decis ca 22 de standuri sa fie de tip stand standard. Conform normelor, standul standard este un stand amenajat de organizatori ce cuprinde toate facilitatile minimale necesare, la dimensiunile solicitate.

In noua strategie de Marketing, Promovare si Reprezentare noul Presedinte al ANT, doamna Anca Pavel Nedea a alocat un spatiu important crearii unui stand unic amenajat renuntand astfel la standurile standard. Astfel a solicitat sprijinul Universitatilor de Arhitectura si Design din Romania pentru a transmite pana la data de 29 februarie a.c conceptul standului Romaniei, propus de catre acestia. In planul de actiuni, standul unic amenajat se doreste a fi functional pentru targurile la care ANT va participa in a doua jumatate a anului 2016.

Motivul pentru care Presedintele Anca Pavel Nedea a decis acest lucru, impreuna cu echipa sa, a fost tocmai acela de a promova cat mai bine Romania, intr-un mod unitar si cu impact si, nu in ultimul rand, de a diminua costurile. Standul unic amenjat va fi o structura aflata in proprietatea Autoritatii Nationale pentru Turism si va fi prezentat la fiecare manifestare expozitionala interna sau internationala.

In data de 4 februarie 2016 are loc la Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri o intalnire cu reprezentantii mediului privat. In acest context, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism va pune in discutie, inca o data, oportunitatea participarii Romaniei,cu stand standard, la cele 16 targuri ramase din lista aprobata pentru anul 2016, prin Ordinul 1390/11.11.2015. Autoritatea Nationala pentru Turism promoveaza Romania in cadrul acestor manifestari expozitionale impreuna cu reprezentantii mediului privat din domeniul turismului. Scopul acestor demersuri facute de ANT il reprezinta cresterea notorietatii Romaniei si a numarului de turisti straini care viziteaza tara noastra.