Romania la CMT Stuttgart, Germania

Autoritatea Nationala pentru Turism va participa in perioada 16-24.01.2016, la targul de turism CMT (Caravan, Motor, Tourismus) Stuttgart.

Targul CMT Stuttgart este considerat cea mai mare manifestare pentru public din lume in combinatia turism si turism cu caravana, numărul vizitatorilor ridicându-se la peste 240 000. Targul se adreseaza urmatoarelor segmente: turismul cu caravane, turismul motorizat, cicloturism, turism de aventura, drumeţii, golf, cura, tratament si welness si turism cultural. In cadrul targului expun 2.012 expozanti din 98 de tari.

Romania a participat de doua ori in calitate de tara partenera la acest eveniment, in 2009 si 2015. Standul Romaniei va avea o suprafata de 100 mp, in cadrul caruia vor expune agentii de turism, consilii judetene si asociatii de turism din tara. In cadrul standului vor fi oferite, pe langa informatii turistice, si obiecte promotionale traditionale romanesti. Zilnic vor avea loc degustari de vinuri si dulciuri romanesti.

Traditiile populare romanesti vor fi de asemenea promovate la CMT.Vizitatorii vor putea sa ia parte la demonstratii privind arta incondeierii oualor. Ceramica de Cucuteni va fi si ea in atentia vizitatorilor, prin demonstratii de olarit la stand. Zilnic vor avea loc concerte de muzica traditionala romaneasca, interpretata in stil de rock si blues cu instrumente neobisnuite atat pe scena targului, cat si in stand.

Romania isi va prezenta potentialul turistic in cadrul evenimentului Travel Market, eveniment la care participa agentii de turism din regiunea Baden Württemberg. Romania va organiza mai multe prezentari la stand pentru formatori de opinie, precum si pentru personalitati din regiune.

In cadrul targului vor fi organizate doua evenimente pentru presa; un speed dating pentru bloggeri din turism si un eveniment dedicat presei prezente, duminica, 24.01.2016, sub forma unui dejun, in cadrul caruia va fi sustinuta o prezentare a Romaniei.

Tot in cadrul acestei manifestari expozitionale va avea loc si o Seara Romaneasca, eveniment deja traditional la CMT Stuttgart, in cadrul careia vor fi oferite specialitati gastronomice romanesti.