România participă la Târgul Internațional de Turism din Israel – IMTM 2017

În perioada 7-8 februarie 2017, Ministerul Turismului participă la cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Turism pentru Piața Mediteraneeană (IMTM) din Israel. Doamna Secretar de Stat, Cristina Ionela Tărteaţă, va fi prezentă la această manifestare importantă pentru promovarea României ca destinaţie turistică pe piața din Israel, Orientul Apropiat și Mijlociu.

În prima zi a târgului, Ministerul Turismului, împreună cu Ambasada României în Israel, organizează o prezentare turistică despre România, intitulată ”Explorați România! Explorați Grădina Carpaților!”. Scopul acestui eveniment este de a prezenta potențialul turistic al României, în vederea creșterii numărului cetățenilor israelieni care aleg ca destinație țara noastră pentru petrecerea vacanțelor sau pe segmente de nișă, de tipul turismului medical, balnear, de afaceri etc.

România se prezintă cu unul dintre cele mai mari standuri naționale amenajate la ediția din acest an a târgului din Israel, având o suprafață de 100 mp. În cadrul acestuia, vor expune 24 de companii românești, consilii județene, asociații de promovare care activează pe piața turistică din România. La această ediție a IMTM, Consiliul Județean Maramureș este regiunea parteneră a României. Meșterul popular maramureșean Daniel Leș va organiza sesiuni de demonstrații de olărit accesibile tuturor celor prezenți. De asemenea, în standul României vor avea loc recitaluri de muzică populară tradițională și degustare de vinuri românești.

Conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, Israelul se află pe locul doi în topul țărilor care generează turiști pentru România.