Romania prezenta la „Ferien Messe 2016“ din Viena, Austria

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va participa, incepand de joi, 14 ianuarie 2016, cu un stand national de 150 m² la targul de turism „Ferien Messe 2016“ din Viena. Fiind prima participare romaneasca din acest an la un targ major de turism, targul din Viena fiind cea mai importanta manifestare de acest gen din Austria, ANT si-a propus sa asigure o prezenta complexa a destinatiei Romania.

Standul Romaniei va fi amplasat intre standurile nationale ale Greciei si Turciei si langa cel al concernului Verkehrsbüro Group (cel mai mare concern turistic din Austria) si va grupa un numar de 27 de firme si institutii cu activitate de turism. Printre expozantii de la standul Romaniei se numara consiliile judetene Suceava, Gorj si Satu Mare, primariile oraselor Satu Mare, Timisoara, Cluj, Alba Iulia, Oradea si Sibiu, statiunile Baile Felix si Baile Herculane, compania nationala Tarom.
In cadrul „Ferien Messe 2016“ vor expune peste 700 de expozanti din 70 de tari. Targul se desfasoara in paralel cu Autoshow Viena si atrage anual circa 150.000 de vizitatori.

Ca si in anii trecuti vom avea o regiune partenera a standului Romaniei, care in acest an va fi judetul Gorj. Acesta isi va prezenta nu numai obiectivele si atractiile turistice, ci si zestrea culturala, prin prezenta la targ a ansamblului profesionist „Doina Gorjului“, care va evolua la stand si pe scena targului. Pentru cresterea atractivitatii standului vom avea o prispa gorjeneasca care va fi amenajata ca mini-expozitie si 7 mesteri populari.

In 2016, Romania, ca destinatie culinara, va fi prezenta, in premiera, in programul de gatit in direct (live-cooking) de la GenussWelt, un eveniment de promovare gastronomica, care se desfasoara in cadrul Ferien Messe Viena, in hala B.
Oana Coanta (Brasov) si Ioan Bebeselea (Sibiu) vor gati in fata publicului austriac mancaruri romanesti. Actiunea are ca scop promovarea internationala a gastronomiei romanesti.
Bucatarii amintiti vor gati zilnic „live“ pe scena special amenajata in cadrul GenussWelt, dupa urmatorul program:
•Joi: orele 10:15 – 11:00
•Vineri: orele 11:15 – 12:00
•Sambata: orele 13:15 – 14:00
•Duminica: orele 10:15 – 11:00

Romania, ca destinatie turistica, va fi prezentata zilnic celor interesati, intr-una din salile rezervate in complexul expo, in cadrul programului de informare a publicului si specialistilor, ReiseKino.
Acestora li se vor adauga 2 prezentari ale Deltei Dunarii care vor fi realizate de un specialist austriac impreuna cu partenerul sau din Romania.

Ansamblul „Doina Gorjului“ va evolua pe scena targului astfel:
•Joi: de la orele 11:40
•Vineri: de la orele 10:30
•Sambata: de la orelele 10:30
•Duminica: de la orele 10:30

In zilele joi, vineri si sambata, Doina Gorjului va face un tur organizat prin hala A (internationala) cu un alai de nunta gorjeneasca. Ansamblul va evolua, de joi pana sambata, si la standul Romaniei.

Vineri, 15.01.2016, de la orele 18:30, va avea loc Seara Romaniei (in acest an cu accente si specialitati gorjenesti), un eveniment deja traditional, care si in 2016 va avea loc la standul editurii Manstein/revistei Traveller (Stand A0442) din hala A.
Vor avea loc prezentari ale regiunii partenere si a participantilor la stand, program muzical dar si bufet cu specialitati din Gorj si bauturi romanesti.

Participarea Romaniei la aceasta importanta manifestare a fost prefatata de recomandarea de catre revistele Gewinn si Woman a tarii noastre ca destinatie de top in 2016 pentru austrieci.