România se promoveaza la Paris, la evenimentul „PIAȚA EUROPEI”

ROMÂNIA SE PROMOVEAZĂ CU SIMBOLURILE SALE TRADIȚIONALE ÎN CADRUL EVENIMENTULUI „PIAȚA EUROPEI”, MANIFESTARE ORGANIZATĂ îN CONTEXTUL CAMPIONATULUI EUROPEAN DE FOTBAL – UEFA EURO 2016

Autoritatea Națională pentru Turism susține echipa de fotbal a României și în contextul Campionatului European de Fotbal – UEFA EURO 2016 și promovează România la manifestarea culturală „Piața Europei”, organizată în fața Primăriei Parisului.

Astfel, în perioada 20 iunie-10 iulie 2016, România își va promova oferta turistică în rândul unui public larg, cu atât mai mult cu cât vizibilitatea țării noastre va fi sporită de prezența naționalei României în aceeași grupă cu echipa Franței. Este de reținut, totodată, că organizatorii estimează 3 milioane de vizitatori la Paris pe perioada EURO 2016.

Primăria Paris a propus țărilor participante un proiect cultural de anvergură, denumit „Piața Europei”, care se va desfășura în perioada 20 iunie – 10 iulie 2016, în piața din fața Primăriei Paris. În fața acestui edificiu vor fi amplasate pavilioane naționale și o zonă ”Agora” sub forma unui dom mare (cupolă) cu diametrul de 17m. Fiecărei țări îi este repartizată o suprafață de 39 mp, unde se va amplasa câte un container expozițional care va fi personalizat de către țara participantă. Aceste pavilioane/standuri naționale vor fi amplasate în proximitatea zonei ”Agora” în care vor avea loc diverse activități destinate publicului larg, unde fiecare țară este invitată să anime zona timp de o zi, prin concerte, proiecții, demonstrații culinare, etc.

În această zonă, România va sărbători Ziua Iei în data de 24 iunie 2016, prin organizarea unui spectacol.

Conceptul care stă la baza organizării spațiului destinat României are o poveste legată de simbolurile tradiționale regăsite în costumul popular românesc din diferite zone ale țării. La stand vizitatorii vor putea descoperi o serie de obiecte de design ce creează o punte între meșteșugarii vechi din România și noua generație de designeri.