Standul Romaniei de la Targul International de Turism FESPO vizitat zilnic de peste 600 de oameni

Romania participa in perioada 28-31 ianuarie 2016 la Targul de turism FESPO din Zurich

In primele doua zile de targ, standul Romaniei a fost vizitat de 500-600 persoane zilnic. Cererile consumatorilor de produse turistice se indreapta in special spre circuite educationale, culturale si de studiu. Transilvania si Delta Dunarii au fost cele mai cautate zone. Publicul elvetian a fost  de asemenea interesat si de calatoriile in orase.

Pentru a spori atractivitatea standului Romaniei, pe  langa ofertele turistice traditionale, in stand s-au combinat traditiile si gastronomia romaneasca, astfel vizitatorii elvetieni au putut degusta cozonaci romanesti, vin si tuica.autohtona

In cursul zilei de ieri standul Romaniei a fost vizitat de catre Excelenta sa doamna Anca Opris, Ambasadorul Romaniei in Confederatia Elvetiana si Principatul Lichtenstein, care si-a exprimat incantarea si multumirea vis a vis de activitatile si prezenta Autoritatii Nationale pentru Turism in Elvetia. Doamna Ambasador a solicitat sprijinul si pentru alte actiuni care urmeaza a fi derulate atat in cantoanele vorbitoare de limba germana, cat si in cantoanele vorbitoare de limba franceza. Prezenta doamnei Ambasador a fost salutata si de domnul Stephan Amstadt, director general al FESPO Zurich, care a purtat un dialog privind buna colaborare pe care a avut-o in decursul anilor cu Romania.

Targul de turism de la Zurich este un targ care se adreseaza publicului elvetian, un public dispus sa achite sume substantiale pentru o vacanta atractiva. Standurile tarilor prezente la FESPO sunt standuri mici, insa atractive. Singurele tari cu standuri mai mari, mai impunatoare sunt: Turcia, Maroc, Tunisia, destinatii care in momentul de fata resimt o lipsa acuta a turistilor. Destinatii sigure, precum Romania pot profita din plin si o fac, fiind dintr-o data in mijlocul atentiei, atragand mai mult decat de obicei atentia consumatorilor finali.

Pentru prima oara dupa multi ani au fot purtate discutii cu companii aeriene si tour operatori elvetieni, in vederea preluarii Romaniei ca destinatie turistica. Agentiile din Romania prezente la stand au declarat ca au avut parte de un flux de vizitatori mult mai mare decat anul trecut, iar discutiile purtate cu agentiile din Elvetia au fost mai bune.