Obiectiv : 100 000 de mii de turiști ruși

Anca Pavel Nedea, Președinte ANT : ”Impreuna cu mediul privat am targetat că anul acesta, și în 2017, să ajungem la aproximativ 100.000 de turiști ruși care să viziteze România și acesta să fie doar inceputul”

Delegația oficială a României la Moscova, condusă de către Președintele Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel Nedea, și de președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Aurelian Marin,  și din care fac parte 20 de tour-operatori importanți specializați pe incoming din România a repurtat un succes fără precedent.

In cadrul vizitei a avut loc un eveniment la care au participat peste 100 de tour operatori specializați pe outgoing în țara lor, bloggeri, mass-media, reprezentanți ai industriei și specialiști care au fost entuziasmați de prezentările susținute de reprezentanții mediului privat, dar și de energia și pasiunea cu care au vorbit atât Președintele Autorității Naționale pentru Turism, cât și, ambasadorul României în Federația Rusă.

Întâlnirea, workshopul și discuțiile de lucru organizate, in data de 28 ianuarie a.c, în cadrul Ambasadei României la Moscova au durat 7 ore si s-au finalizat cu o masă românească oferită de catre Ambasadă.Participanții la eveniment au fost atât de impresionați de informațiile primite, de bogăția culturală și naturală, de istoria pe care o poate oferi România, dar și de resursele existente pe partea de balneo și turism medical, încât până la sfârșitul zilei au reacționat deja, România fiind invitată la evenimente organizate pe parcursul anului 2016 pe partea de balneo și turism medical. Participanții au încărcat pe facebook și site-urile lor informațiile legate de România transmise de către Autoritatea Națională pentru Turism.

În acest context, președintele Autorității Naționale pentru Turism le-a transmis celor prezenți faptul că evenimentul din Moscova beneficiază de sprijinul Vice Prim Ministrului României, Costin Grigore Borc, pentru care dezvoltarea nișei de turism de sănătate si a turismului balnear constituie o prioritate a mandatului sau.
După încheierea evenimentului președintele Anca Pavel Nedea, Excelența Sa, domnul ambasador Vasile Soare și președintele ANAT, domnul Aurelian Marin, s-au întâlnit cu domnul Serghei Korneev, vice președintele Agenției Federale pentru Turism din Federația Rusă, cu domnul Iuri Barzikyn, vicepreședintele Industriei Turistice din Federatia Rusa și domnul Valery Korovkin, director al Departamentului de Cooperare Internațională.

Cu aceasă ocazie oficialii Agenției Federale pentru Turism din Federația Rusă au remarcat în mod special faptul că România nu a mai punctat după 1989 o întâlnire la un asemenea nivel și atât de completă ca participare în industria turismului. Au menționat că este un eveniment fără precedent și că, în sfârșit, înțeleg astfel că există o deschidere a României pentru a primi turiști ruși și că vor transmite acest mesaj mai departe. Faptul că la întâlnire a venit un ambasador, un președinte de Autoritate Națională pentru Turism și președintele tour operatorilor din privat a însemnat o intâlnire ca și nivel fără precedent după Revoluție.

Președintele Anca Pavel Nedea apreciază în mod deosebit informațiile și schimbul de idei extraordinar de valoros cu omologul său rus. S-a discutat despre acțiunile necesare pentru a pătrunde pe piața Rusie și s-a punctat necesitatea promovării cât mai susținute, inexistentă până acum pe piață rusă, promovare pe care Autoritatea Națională pentru Turism și asociațiile patronale din industrie trebuie să o facă prin participarea la târguri, la evenimente de profil, realizarea de infotripuri cu delegații din Rusia de specialiști și media pe teritoriul României, cât și realizarea de roadshow-uri în diferitele regiuni ale Federației Ruse. Delegația României a fost informată cu privire la zonele cu potențial ce pot genera circulație turistică către România, una dintre ele fiind Moscova care are 15 milioane de locuitori.

O altă acțiune de promovare se referă la organizarea de către Autoritatea Națională pentru Turism, împreună cu asociațiile de profil și mediul privat, de caravane de promovare care sa transmită informații legate de pachetele turistice și oportunitățile din România, oportunitățile pe balneo și turismul de sănătate.

“Împreună cu președintele ANAT și cu membrii delegației am punctat tuturor participanților la eveniment că nu am vrut să facem doar un eveniment de promovare, ci este un prim eveniment care va fi însoțit de acțiuni strategice, punctuale, făcute cu suportul și împreună cu tour-operatorii și mediul privat din România. Am adus alături de noi și industria hotelieră, ca împreună să convingem turiștii ruși că avem foarte multe de oferit și în final să contractăm.
Termenele sunt foarte strânse și dacă vrem să incepem anul 2016 cu contracte și să creștem circulația turiștilor ruși pe teritoriul României trebuie ca în lunile martie și aprilie să punctam deja evenimente de natura celor amintite mai sus. Mai mult, circulația turistică din Rusia pe teritoriul României este în jurul cifrei de 30.000. Împreună cu mediul privat am targetat că anul acesta, și în 2017, să ajungem la aproximativ 100.000 de turiști și acesta să fie doar începutul. Vreau să închei spunând că fără doar și poate oficialii ruși și Ambasadorul României în Moscova au apreciat reacția rapidă a României, fără precedent până acum, în a exploata o oportunitate existentă acum la nivel strategic prin faptul că turiștii ruși nu mai accesează piața Turciei și cel puțin deocamdată nici pe cea a Egiptului. Este obligatoriu să ne mișcăm foarte repede fiindcă realitățile acestea se vor schimbă repede, iar în acest timp trebuie să atragem deja o circulație turistică mult mai bună pe teritoriul României”, declară Anca Pavel-Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism din România.