ANUNȚ

În atenția,

societăților comerciale cu activitate de turism, asociațiilor profesionale, patronale și organizațiile neguvernamentale cu activitate în domeniul turismului și altor entități a căror activitate are impact în domeniul turismului care se înscriu pentru participarea la manifestările expoziționale, aprobate prin Ordinul ministrului turismului nr. 851/2019, modificat și completat prin Ordinul ministrului turismului nr. 911/2019, la care participă în străinătate Ministerul Turismului, în anul 2020

La 18.06.2019, alineatul (3) al articolului 3 din anexa nr. 1-„ Programul multianual de marketing și promovare turistică” a Hotărârii Guvernului nr. 20/2012 privind aprobarea Programului multianual de marketing și promovare turistică și a Programului multianual de dezvoltare a destinațiilor, formelor și produselor turistice, cu modificările și completările ulterioarea fost modificat de punctul 4, articolul I din Hotărârea Guvernului nr. 371/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 493 din 18 iunie 2019, astfel:

Modalitatea de finanțare a participării entităților menționate la alin. (2) [societățile comerciale cu activitate de turism, asociațiile profesionale, patronale și organizațiile neguvernamentale cu activitate în domeniul turismului și alte entități a căror activitate are impact în domeniul turismului] și criteriile în baza cărora se va acorda finanțarea se vor stabili cu respectarea prevederilor legale în domeniul ajutorului de stat prin instituirea unei scheme de minimis aprobate prin ordin al ministrului turismului”.

Notă

Potrivit articolului unic din Hotărârea Guvernului nr. 629/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 726 din 4 septembrie 2019, „aplicarea prevederilor art. 3 alin. (3) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 20/2012 privind aprobarea Programului multianual de marketing și promovare turistică și a Programului multianual de dezvoltare a destinațiilor, formelor și produselor turistice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din 18 ianuarie 2012, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă începând cu data intrării în vigoare a hotărârii mai sus menționată până la data de 1 ianuarie 2020”.

 

În temeiul art.7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, autoritatea publică iniţiatoare a schemei de minimis, specificată mai sus, a publicat pe site-ul  Ministerului Turismului, în format electronic, proiectul de act normativ supus concomitent consultării preliminare interinstituționale cât și consultării publice.

 

În acest context, aducem la cunoștință faptul că cererile de înscriere  pentru participarea la manifestările expoziționale din anul 2020, vor fi procesate după instituirea schemei de minimis.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support