(Update) Femeia Antreprenor: transmiterea deciziilor privind acceptarea de principiu la finanțare

Update (30.01.2023): Verficările administrative și de eligibilitate pentru cererile de finanțare din cadrul programului Femeia Antreprenor, cu numere RUE cuprinse între 1.001 și 1.200, au fost definitivate.

Aplicantele declarate admise de principiu la finanțare din intervalul menționat vor primi astăzi, 30.01.2023,  deciziile de acceptare și acordurile pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Termenul limită aferent acestui nou interval de notificări pentru încărcarea documentelor necesare, conform procedurii de implementare, este 20.02.2023, inclusiv.

Precizăm că etapa de verificări administrative și de eligibilitate continuă pentru cererile de finanțare ale căror numere RUE sunt cuprinse între 1.201 și 1.400, până la epuizarea bugetului alocat măsurii de sprijin, urmând a actualiza după definitivarea acestei etape stadiul contractelor semnate.

__________________________________________________

Informația inițială (26.01.2023): Aplicantele ale căror cereri de finanțare au fost admise în cadrul programului Femeia Antreprenor vor primi, începând de mâine, 27.01.2023, deciziile privind acceptarea de principiu la finanțare, conform prevederilor procedurii de implementare. Acest pas vine în urma definitivării etapei de verificări administrative și de eligibilitate pentru primele 1.000 de cereri de finanțare.

Din total, aproximativ 700 de cereri de finanțare au fost declarate admise. Menționăm că transmiterea deciziilor privind acceptarea de principiu la finanțare către aplicante se va face automat, în contul deschis pe platforma granturi.imm.gov.ro. Mai exact, conform prevederilor procedurale, aplicația informatică va genera un acord de finanțare (Anexa nr. 6).

Aplicantele vor intra în aplicație, vor descărca acordul de finanțare, îl vor semna cu semnătură electronică, îl vor reîncărca semnat și îl vor transmite în aplicație împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit), în maximum 20 zile de la data primirii deciziei privind admiterea la finanțare, sub sancțiunea respingerii la finanțare. Astfel, termenul maxim de transmitere este 17 februarie 2023, inclusiv.

„Felicităm aplicantele acceptate de principiu la finanțare din această primă rundă de verificări! Prin sumele care le vor fi acordate de la bugetul de stat, de până la 200.000 lei, vor avea șansa de a vedea visul lor antreprenorial împlinindu-se. În acest sens, pentru a fi evitată o situație absolut nedorită, doresc să le adresez doamnelor și domnișoarelor rugămintea de a fi foarte atente la termenul procedural pentru transmiterea documentelor în aplicația informatică. În cazul în care acesta este depășit, așa cum se precizează și în procedura de implementare a programului, finanțarea va fi respinsă”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Beneficiarele eligibile, declarate admise, vor deschide conturi curente distincte la instituția de credit parteneră, care vor fi utilizate exclusiv pentru implementarea programului pe perioada de derulare a acestuia.

Precizăm că cea de-a doua rundă de verificări administrative și de eligibilitate este în stadiu de definitivare și pentru cererile de finanțare ale căror numere RUE sunt cuprinse între 1.001 și 1.200, lista intermediară fiind deja publicată pe data de 18.01.2023.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support