Noul termen pentru depunerea raportului de către beneficiarii celor două sesiuni M1 și de către cei ai M2!

Beneficiarii celor două sesiuni ale Măsurii 1 – Microgranturi și cei ai Măsurii 2 – Granturi pentru capital de lucru, care nu au respectat termenele de depunere a raportelor, le-au depus incomplete sau nu au transmis informațiile și/sau documentele solicitate, au acum posibilitatea de a relua acest pas procedural, fără a mai fi nevoiți să ramburseze finanțarea.

Noul termen pentru transmiterea raportului complet este marți, 06 iunie a.c. Dacă și această dată limită va fi depășită, va fi inițiată sau, după caz, continuată procedura de recuperare a sprijinului financiar, conform metodologiilor de recuperare a ajutorului de stat. Precizăm că derogarea nu se aplică beneficiarilor al căror sprijin financiar a fost deja recuperat.

Informații de background:

În cadrul Legii nr. 94 din 12 aprilie 2023 pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2022 privind unele măsuri pentru proiectele de infrastructură de apă și apă uzată finanțate din fonduri europene și pentru modificarea unor acte normative, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei nr. 320 din 18.04.2023, a fost modificată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene, în sensul în care a fost introdus următorul Articolul 16^2:

„(1) În situația în care beneficiarii ajutoarelor de stat/finali, alții decât cei cărora li s-au aplicat prevederile art. 16^1, nu au respectat termenele de depunere a rapoartelor prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. h) și art. 16 alin. (1) lit. h) sau au depus rapoartele cu informații lipsă ori nu au completat informațiile/documentele solicitate, iar sprijinul financiar acordat sub formă de ajutor de stat nu a fost recuperat, aceștia pot depune raportul complet și corect în termen de 45 de zile, sub sancțiunea inițierii de către AM-POC/MAT/AIMMAIPE sau, după caz, a continuării procedurii de recuperare a sprijinului financiar acordat sub formă de ajutor de stat, conform metodologiilor de recuperare a ajutorului de stat.

(2) În cazul în care AM-POC/MAT/AIMMAIPE a inițiat procedurile de recuperare a ajutorului de stat, acestea se suspendă până la expirarea termenului prevăzut la alin. (1).”

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support