#StartUpNation - ediția a treia

Prin intermediul programului Start-up Nation România, antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înființate, în condițiile prevăzute în procedura de implementare. Cererile sunt finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

 • Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;
 • Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Programul este derulat exlusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro

MANUAL START-UP NATION #2022

Manualul cuprinde pașii tehnici de înscriere a cererilor de finanțare pe platforma informatică granturi.imm.gov.ro, precum și alte informații de interes pentru aplicanți.

PLĂCUȚE INFORMATIVE

Un aspect important de care beneficiarii programului trebuie să țină cont, așa cum prevede procedura de implementare, se referă la obligativitatea achiziționării a două plăcuțe informative. Acestea vor fi plasate astfel:

– o plăcuță în interiorul spațiului de la locația de implementare a proiectului (indoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru vizitatori (recepție, secretariat, loc de așteptare etc);

– o plăcuță în exteriorul spațiului de la locația de implementare a proiectului (outdoor), în locul cu vizibilitatea cea mai bună pentru clienți, pe lângă spațiul unde se desfășoară activitatea (fațada stradală, intrare în clădire etc).

Dimensiunea plăcuțelor informative va fi A3, modelul fiind personalizat în funcție de Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE) de care aparține sediul social al beneficiarului, conform fișierelor atașate mai jos:

LISTA APLICANȚILOR ÎNSCRIȘI,  ÎN ORDINEA DESCRESCĂTOARE A PUNCTAJELOR OBȚINUTE:

Pentru punctajele egale, conform legislației în vigoare, departajarea a fost realizată ținând cont de:

 • punctajul obţinut la criteriul aferent domeniului de activitate (secţiunea A din criteriile de evaluare);
 • punctajul obţinut la criteriul aferent investiției (secţiunea C din criteriile de evaluare);
 • punctajul obținut la criteriul aferent componentei de dezvoltare durabilă (secţiunea D din criteriile de evaluare);
 • punctajul obținut la criteriul cursurilor de pregătire antreprenorială (secţiunea E din criteriile de evaluare);
 • punctajul obținut la criteriul aferent cursurilor de competențe digitale (secţiunea F din criteriile de evaluare);
 • punctajul obtinut la criteriul aferent debutului în afaceri (sectiunea G din criteriile de evaluare);
 • punctajul obtinut la criteriul aferent componentei de inovare a proiectului (secțiunea H din criteriile de evaluare);
 • valoarea exactă a procentului aferent investiției în echipamente;
 • data şi ora înscrierii în program.

MANUAL DE UTILIZARE PENTRU TRANSMITEREA DECONTULUI:

(MANUAL) Funcționalitatea de schimbare bancă din cadrul aplicației electronice de înscriere (Front-Office)

INSTRUCȚIUNE privind instituirea garanției de către Băncile Partenere și cesiunea activelor corporale pentru beneficiarii cu componentă de credit în cadrul programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM și programului pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii "Start-up Nation – ROMÂNIA"

STATUS CURENT:

 • Noi notificări de acceptare de principiu la finanțare au fost transmise vineri, 05 mai a.c., către beneficiarii Start-Up Nation – Pilonul I (România), în intervalul RUE 1-10.000.
 • Pe data de 19 aprilie a.c. a fost transmisă o nouă serie de notificări de acceptare de principiu la finanțare. Mai exact, pentru Start-Up Nation – Pilonul I (România), în intervalul RUE 1-7.500, iar pentru Start-Up Nation – Pilonul II (Diaspora), în intervalul RUE 1-1.400
 • Începând cu data de 3 aprilie a.c., sunt transmise noi notificări de acceptare de principiu la finanțare pentru beneficiarii programului Start-Up Nation România (Pilonul I), în intervalul RUE 1-5.000;
 • În urma unui efort susținut de definitivare a etapei de verificare administrativă și de eligibilitate, pe data de 24 martie a.c., au fost transmise notificări de acceptare de principiu la finanțare în cadrul programului Start-Up Nation, respectiv intervalul RUE 1-2.500 pentru Pilonul I (România) și intervalul RUE 1-1.200 pentru Pilonul II (Diaspora);
 • Pe data de 10 martie a.c., au fost transmise primele scrisori de acceptare de principiu la finanțare, precum și scrisorile de respingere în intervalul numerelor RUE 1-1000, aferente Pilonului II Start-Up Nation Diaspora.

COMUNICATE DE PRESĂ #StartUpNation

03.04.2023: Update #StartUpNation - Pilonul I (România): sunt transmise noi notificări de acceptare de principiu la finanțare!
24.03.2023: Vești bune pentru beneficiarii programelor Femeia antreprenor, Start-Up Nation România și Start-Up Nation Diaspora!
10.03.2022: SUN DIASPORA: Primele scrisori de acceptare de principiu la finanțare vor fi transmise astăzi
07.10.2022: Lista aplicanților înscriși în cadrul Pilonului II Start-Up Nation Diaspora, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute la finanțare!
03.10.2022: Ultima zi de înscrieri pentru Start-Up Nation Diaspora! Apelul se închide astăzi, la ora 20:00.
06.09.2022: Lista aplicanților înscriși în cadrul Pilonului 1 Start-Up Nation România, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute!
01.09.2022: PRELUNGIRE TERMEN! Start-UP Nation DIASPORA
24.08.2022: 1 septembrie - termenul limită pentru înscrierea în cadrul celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation
05.08.2022: Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere pot obține finanțare de până la 200.000 lei!
18.07.2022: Mâine se lansează cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation!
12.07.2022: Conferința de presă susținută de ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, pe tema lansării celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation
12.07.2022: Cea de-a treia ediție a programului Start-Up Nation va fi lansată marți, 19 iulie, la ora 10.00!
24.06.2022: (DOCUMENTE) MAT face publică procedura finală de implementare a programului Start-up Nation – ROMÂNIA!
25.05.2022: Patru dintre schemele de ajutor de minimis care vor fi gestionate de MAT au fost încadrate în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român
06.04.2022: Consultări ale MAT, în vederea definitivării procedurilor de implementare ale programelor Start-Up Nation, „Fabricat în România” și celui destinat comerțului și serviciilor
22.02.2022: Procedura de implementare a programului Start-Up Nation, în consultare publică!
16.02.2022: Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului: „A fost adoptat cadrul normativ primar pentru a putea stimula înființarea și dezvoltarea IMM-urilor cu noi forme de sprijin”

REZULTATELE #StartUpNation, EDIȚIILE 2017 ȘI 2018 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support